Nordspråksmöte i Lysebu

Den 7 – 10 april har Nordspråk haft arbetsmöte på konferenshotellet Lysebu utanför Oslo. Det har varit presentation av många nya medlemmar, vi har jobbat vidare med våra kurser och tittat på olikheter och likheter mellan våra modersmålsföreningar.

Vi har också haft en promenad i omgivningarna på Holmenkollen och en tur till Munchmuseet där det var en speciell utställning om Munch och fotografen Mapplethorpe. På kvällarna efter all superb mat har vi haft ”Nordisk hygge” då vi har sjungit sånger från de olika nordiska länderna och delgivit varandra nordiska boktips. Flera av oss har börjat morgnarna med en stund i gymmet, badbassängen och bastun. Dagarna avslutades med en presentation av det fantastiska gratismaterialet 100 Nord som finns på Nordspråks hemsida.

I år kommer Nordspråk bland annat att arrangera konferensen ”Ung vrede i Norden” i Köpenhamn och sommarkursen ”Tala ditt eget språk och förstå de andras” på Gotland. Mer info på hemsidan Nordspråk

Kristina Magnér