Triss i kärlek

Vad ska man läsa när det är mörkt, kallt och ruggigt ute? Kanske böcker om kärlek. De sprider värme, ljus och glädje. Under det senaste året har det getts ut tre bubblande kärleksböcker för unga vuxna och de får vara mina värmespridare till dig och till dina elever. 

I Saker man inte vill veta möter läsaren Evie. Hon har alltid älskat kärleksromaner men när hennes föräldrar ska skiljas inser hon att inget varar för evigt. Kärlek är inte längre något för henne. Av en slump hamnar hon på en dansstudio och möter den mystiske X.
Kan han vända hennes negativa syn på kärlek och förhållanden?

Blackout består av flera noveller skrivna av olika författare. Det gemensamma temat för novellerna är att de utspelar i ett strömlöst New York. Huvudpersonerna drömmer alla om kärlek. Är det så att kärleken lyser starkast när ljuset är släckt?

 

Berätta tre saker handlar om Liv. Allt hon kan tänka på är döden, åtminstone fram till den dag då hon träffar Dag. Allt Dag kan tänka på är det sköra och bräckliga livet åtminstone fram till den dag då han träffar Liv. Genom Liv får Dag ett ljus i mörkret och en vacker kärleksrelation tar sin början. 

Jenny Edvardsson

Relaterat