Prisutdelning på Bokmässan

I lördags delades Svensklärarpriset ut i Svenska Akademiens monter på Bokmässan. För första gången delades det ut ett särskilt pris till en lärare i Svenska som andraspråk. Det gavs till Josefin Nilsson, som numera arbetar på Nationellt Centrum för svenska som andraspråk och även med utvecklingsarbete på Vivallaskolan i Örebro.

– Det känns jätteroligt. Det här priset är otroligt viktigt för alla lärare i Svenska som andraspråk, och alla flerspråkiga elever i svensk skola, sa Josefin Nilsson när hon tog emot blommor och diplom från Sara Danius, Svenska Akademiens ständiga sekreterare.

Övriga pristagare var Johan Aasa, gymnasielärare i svenska och historia vid Södra Latins gymnasium i Stockholm, Martin Ahlstedt, gymnasielärare i svenska vid Lindholmens tekniska gymnasium i Göteborg och Cecilia Peña, grundskollärare i svenska och engelska vid Nya Elementars skola i Bromma.

Läs intervjuer från tidigare i höst med alla pristagare här

Priset, som instiftades 1987, tilldelas lärare som genom sin gärning har stimulerat intresset hos unga människor för svenska språket och litteraturen. Det består av 50 000 kronor plus 30 000 kronor till svenskundervisningen på skolan.

Föregående artikel

Träffa läsambassadören

Relaterat